Με αλληλεγγύη και αίσθηση καθήκοντος ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει ευάλωτες ομάδες

Alt
19 Μαρ 2020 11:34 AM

Ο Δήμος Κηφισιάς στηρίζει πολίτες του Δήμου μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και υποστηρίζει ενεργά όλους εκείνους που λόγω της εξάπλωσης του κορονοίου και των περιοριστικών για τις μετακινήσεις τους μέτρων, δεν μπορούν μόνοι τους να έχουν πρόσβαση στα αναγκαία είδη  για την επιβίωσή τους.

Με απόφαση του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου αξιοποιείται έμψυχο δυναμικό του Δήμου από υπηρεσίες που δεν λειτουργούν αυτή την περίοδο (π.χ. ΚΑΠΗ) προκειμένου να συνδράμει στο έργο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Βοήθεια στο σπίτι) και του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα».

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες  που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες μπορούν να επικοινωνούν με τους σταθμούς υποδοχής αιτημάτων και καταγραφής, στα τηλέφωνα και emails:

Α΄ ΚΑΠΗ Κηφισιάς 

τηλ. 210 8080108 & 210 8018021  (ώρες 8.00-16.00)

 email: akapi@kifissia.gr

 ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας

 210 6205006 & 210 8071263 (ώρες 8.00-16.00)

 e-mail:kapierithraias@kifissia.gr

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες δηλώνουν τα εξής στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο
Διεύθυνση κατοικίας
Τηλέφωνα επικοινωνίας
Ηλικία
Το λόγο που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες).

Ο Δήμος Κηφισιάς προβαίνει στην δημιουργία του ιστότοπο: menoumespiti.kifissia.gr για την εγγραφή των ενδιαφερομένων.

Οι υπάλληλοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς μπορούν να βοηθήσουν σε θέματα που περιγράφονται στην υπ΄ αρ. 23 και με αρ. πρωτ. 18659/17-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών:

εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν
δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους άπορους και οικονομικά αδύνατους κατοίκους του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωση τους
συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. α & β για παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών και τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού   COVID-19.

Ο Δήμος Κηφισιάς θα προσφέρει δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτική περίθαλψη στους απόρους και τους οικονομικά αδύνατους.

Επίσης, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που δεν ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες να μην εγγράφονται στην υπηρεσία.

Οι πολίτες καλούνται επίσης να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας λειτουργεί την τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον κορονοϊό.